Tbutoroutlet.hu - Panel Centrum mérkőzés fegyelmi döntései

A DVKLSZ Elnöke a 2023. április 14-én lejátszott Tbutoroutlet.hu - Panel Centrum mérkőzésen történt eseményeket, és fegyelmi ügyek megtárgyalását ítélethozatalra, 2023. április 17-én átadta a DVKLSZ Fegyelmi Bizottságának. A Fegyelmi Bizottság a döntés meghozatalakor figyelembe vette Zsurka János játékvezető jelentését, pótjelentését a történtekről. Továbbá, meghallgatta mindkét piros lappal kiállított játékost (Pelles Dominik és Nagy Patrik) is.

Pelles Dominikot (ig.sz. 001176, Tbutoroutlet.hu) és Nagy Patrikot (ig.sz. 001376, Panel Centrum), a 2023. április 14-én lejátszott Tbutoroutlet.hu - Panel Centrum mérkőzésen, a játékvezető piros lappal kiállította. A mérkőzés utolsó másodperceiben, egy szerelést követően, Pelles Dominik - mikor a labdát már tovább passzolta a társának - lökdösődni kezdett az ellenfél kapusával, Nagy Patrikkal. A játékosok rángatták egymás mezét, és szidalmazták a másikat. A két játékost csapattársaik próbálták szétválasztani, de ők még a lefújást követően is folytatták egymás szidalmazását. Ordítva fenyegették egymást: "Rohadj meg! Elkaplak, szétverlek! Megvárlak, neked annyi!" - hangzottak el indulatosan mindkét játékos szájából az előbbi mondatok. Ezt folytatták még a piros lapok felmutatását követően is. A fegyelmi tárgyalás során ugyanakkor mindkét játékos külön-külön is elmondta, megbánták és sajnálják a történteket. Egymástól kölcsönösen elnézést is kértek már azóta. Pelles Dominikot és Nagy Patrikot a DVKLSZ Fegyelmi Bizottsága egyaránt 5-5 soron következő mérkőzéstől eltiltja. A játékosok a határozat ellen, 8 napon belül fellebbezéssel élhetnek a DVKLSZ Elnökségénél, a fellebbezési díj egyidejű befizetésével.

A DVKLSZ Fegyelmi Bizottsága továbbra is hangsúlyozni kívánja, hogy a bajnoki találkozók rendjéért minden esetben a két csapat együttesen a felelős! A Tbutoroutlet.hu - Panel Centrum mérkőzésen, a lefújás követő események miatt - melyet a tanúvallomások is megerősítettek -, mindkét csapatot ÍRÁSBELI FIGYELMEZTETÉSBEN RÉSZESÍTI a Fegyelmi Bizottság! A lefújást követő rendzavarásban mind a Tbutoroutlet.hu, mind a Panel Centrum esetében igazolódott, hogy - bár voltak valóban békítő szándékkal is segédkező játékosok mindkét oldalról, de - több játékos is sportszerűtlen módon viselkedett még ellenfelével szemben. A trágár tartalmú szóváltások, kölcsönös fenyegetőzések vezettek oda például, hogy a játékvezető nem tudta teljes mértékben megírni a helyszínen a jegyzőkönyvet. A csapatok a határozat ellen, 8 napon belül fellebbezéssel élhetnek a DVKLSZ Elnökségénél, a fellebbezési díj egyidejű befizetésével.

A lefújást követő események miatt - a Tbutoroutlet.hu csapatával együtt a mérkőzést megtekintő - Varga Ferencet, aki jelenleg a Real Team Legends igazolt játékosa, a DVKLSZ Fegyelmi Bizottsága szintén elmarasztalja. Varga Ferenc (akit Zsurka János játékvezető egyértelműen beazonosított a találkozót követő dulakodások, szóváltások alkalmával) a találkozót követő esetnél először igyekezett szétválasztani az egymással lökdösődő játékosokat. Majd rövid idő múlva már szidalmazni kezdte az ellenfél játékosait. A Fegyelmi Bizottság úgy ítélte meg, szurkolóként a nevezett személynek amúgy sem lett volna keresnivalója a játéktéren! Ezzel már önmagában is megsértette a pályarendszabályt. Viselkedésével pedig sportfegyelmi vétséget követett el. A játékvezetői pótjelentésben foglaltak alapján, az FB fegyelmi eljárás alá vonta Varga Ferencet. A DVKLSZ Fegyelmi Szabályzatban foglaltak alapján pedig, a versenyzési jogát két hét időtartamra felfüggeszti. A felfüggesztés lejár: 2023.04.28. éjfélkor. Továbbá, felhívja a nevezett játékos figyelmét, hogy hasonló eseteket követően hosszabb időre is felfüggeszthető mind a játékjoga, mind valamennyi DVKLSZ által szervezett sporttal kapcsolatos tevékenysége. A játékos a határozat ellen, 8 napon belül fellebbezéssel élhetnek a DVKLSZ Elnökségénél, a fellebbezési díj egyidejű befizetésével.

Debrecen, 2023.04.18.

DVKLSZ Fegyelmi Bizottság