Új szezon, új csapatok

Új szezon! Új csapatok és új játékosok!

Április 11-én új szezon veszi kezdetét a debreceni kispályákon. A szabadtéri kispályás bajnokságra 77 csapat adta le nevezését. A csapatokat 6 osztályba soroltuk. A mérkőzéseket az Oláhgabin, az Agráron, az Acsádi úton, a Járműjavítón és a Jégcsarnoknál lévő műfüves kispályákon játszák.

A csapatok és játékosok már nagyon várják a kezdést attól függetlenül, hogy nemrég ért véget a Téli bajnokság, ahol az El-szállít csapatának győzelmével fejeződtek be a küzdelmek. Teslér Misiék taroltak, mert a csoportjuk után a Bajnokok Tornáját is behúzták, így kíváncsian várjuk, hogy milyen teljesítményt nyújtanak majd a hatodik osztályban, ahol idén a Rutin csapatok (40+) és a fiatalabb korosztályt felvonultató gárdák a tavalyi szezonhoz hasonlóan szintén egy kalap alatt küzdenek majd a győzelmekért és, hogy minél eredményesebben szerepeljenek. Izgalmakban tavaly sem volt hiány, mert a többi osztály végső sorrendjei is szinte az utolsó fordulókban és pillanatokban döltek el. Reméljük idén is hasonlóan izgalmas és fordulatos lesz a bajnokság minden osztálya.

Az idei szezon tehát ugyancsak nagy csatákat hozhat majd, hisz a stabilan résztvevő csapatok mellett új csapatok is neveztek. Vajon az "újoncok" milyen eredményeket érnek el? A kérdésre a választ nyilván megtudjuk majd a bajnokság végén de azért ne szaladjunk annyira előre. Lessük inkább meg milyen érdekességeket kínál az első hét.

A hétfői napon 21 mérkőzéssel tehát megkezdődik az idei szabadtéri kispályás bajnokságunk. A hét első napján is remek mérkőzésekre van kilátás, így aki teheti az látogasson ki a helyszínek valamelyikére. A napi összecsapásokról a Napi meccsek, eredmények menű alatt további infókat találhatunk és természetesen napról-napra frissül.

A napi, heti mérkőzések sorát és a bajnokságot, ahogy legutóbb, idén is a Hajdú TTE nyitja meg a Járműjavítón. Ellenfelük ezúttal a Főnix Média lesz. Kovács "Kacsa" Zoliék hosszú-hosszú évtizedek óta aktív szereplői a debreceni kispályás közegnek is, így a "bajnokság kezdőrúgásának joga" a lehető legjobb csapathoz került.

Az első héten több érdekesnek tűnő mérkőzést is rendeznek ám mindenképpen a lista élére kívánkozik a DebrecenLabor-Dentofit összecsapása a Phoenix SE ellen. Hogy miért is? A választ a csapatok játékosainak listájában találjuk, de kicsit most súgunk mielőtt elkezdené valaki keresni. Sokszor olvahatjuk és tapasztalhatjuk, hogy egy édesapa a gyermekével egy csapatban játszhat. Ezúttal viszont egy Apa-Ikrek csatát láthatnak az Oláhgabira kilátogatók. A piros-fehér sarokban Madar "Csipa" Csaba (nagyon és kicsit sem mesélnénk most róla, mert akkor nagyon-nagyon hosszú olvasmány lenne) míg a kék-sárga sarokban Madar Kristóf és Krisztián készül a családi derbire. Csütörtök 20:00! Madar a Madarak ellen!!       

És ha már DebrecenLabor-Dentofit, akkor, kíváncsian várjuk, hogy ki tudja megszorítani a Loki legendákkal felálló és a Dr. Balogh Imre által vezett DebrecenLabor-Dentofit (6.o. 40+) csapatát. Vajon a Invictus (Fékcentrum) az új igazolásainak (Bacsó Attila, Csúri Bence) is köszönhetően visszahódítja-e az első osztály bajnoki címét a Hungarotargtól? Illetve az osztályok legutóbbi győztesei megtudják-e védeni bajnoki elsőségüket? Vajon Mester Norbert újra gólkirályi címmel segíti csapatát (D-Trend Fashion Kft. - Lufthansa)? Vagy kik lesznek a legsportszerűbb csapatok a 2022-es szabadtéri kispályás szezon végén?

Kérdések sorát lehetne feltenni így a bajnokság kezdetén, melyekre nyílván a választ is kapunk majd idővel, hisz "Az idő igaz, S eldönti, ami nem az". Mint, ahogy az is igaz, hogy igyekszünk a bajnokságról, osztályokról, csapatokról, játékosokról, meccsekről és természetesen minden résztvevőről minél több információt és érdekességet megosztani Veletek. Hisz nincs más dolgunk itt a földi létben, mint szolgálni. A DVKLSZ feladata pedig szolgálni mindazokat, kik szeretik a kispályás labdarúgást. Mindenkinek sérülésmentes és gólokban gazdag mérkőzéseket kívánunk és ne feledjük! A jutalom a meccs végén ne legyen lom a pálya szélén! Hajrá Mindenki!