Vezér FC - GSV mérkőzés fegyelmi döntései

A DVKLSZ Elnöke a 2023. szeptember 18-án lejátszott Vezér FC - GSV mérkőzésen történt fegyelmi ügyek megtárgyalását ítélethozatalra, 2023. szeptember 19-én átadta a DVKLSZ Fegyelmi Bizottságának. A Fegyelmi Bizottság a döntés meghozatalakor figyelembe vette Benedek Zsolt játékvezető jelentését, illetve szóban is meghallgatásra került az eljárás lefolytatása során. A találkozón játékvezetői ellenőrként jelenlévő Szabó Imre hivatalos jelentésében foglaltakat is felhasználta a Fegyelmi Bizottság az ítéletének a meghozatalakor. Továbbá, meghallgatták mindkét csapat vezetőjét is, a találkozón történtekkel kapcsolatban.

Bordás Zsoltot (ig.sz. 000673, Vezér FC) a 2023. szeptember 18-án lejátszott Vezér FC - GSV mérkőzésen, a játékvezető piros lappal kiállította. A vétkes játékos a 35. percben sportszerűtlen módon viselkedett a játékvezetővel, amiért sárga lapot kapott. Ezt követően viszont sértegetni kezdte Benedek Zsolt sporttársat. A következőt mondta neki: "Te vakegér!". Bordás Zsoltot a játékezető ezért piros lappal kiállította. A kiállítást követően, a találkozó 44. percében, Bordás Zsolt a játéktéren kialakult tömegjelent során ismét visszatért a játéktérre, nem éppen békítő szándékkal. Ezzel pedig újabb fegyelmi vétséget követett el! Cselekedetét a tanúvallomások, illetve a játékvezető ellenőri jelentés is megerősítette. Szándéka, sportszerűtlen módon a zavarkeltés és az ellenféllel szembeni verbális fellépés volt. Bordás Zsoltot a DVKLSZ Fegyelmi Bizottsága 6 soron következő mérkőzéstől eltiltja, melyből három találkozót a 2023-as, hármat pedig a 2024-es szabdtéri bajnokság során kell letöltsön, tekintve, hogy csapatának már csak 3 bajnoki mérkőzése van az aktuális pontvadászatból. A játékos határozat ellen, 8 napon belül fellebbezéssel élhet a DVKLSZ Elnökségénél fellebbezési díj egyidejű befizetésével.

Sánta Zoltánt (ig.sz. 001841, Vezér FC) és Győri Antalt (ig.sz. 001444, GSV), a 2023. szeptember 18-án lejátszott Vezér FC - GSV mérkőzésen, a játékvezető piros lappal kiállította. A találkozó 44. percében - miközben a labda játékban volt - Sánta Zoltán szándékosan, túlzott mértékű erőbevetéssel megrúgta ellenfelét, amiért a játékvezető piros lappal kiállította. Sérülés nem történt az esetnél. A szabálytalanságot követően Győri Antal törlesztésképpen (melyet súlyosbító körülményként értékelt a Fegyelmi Bizottság) a szabálytalankodó ellenfelét szintén túlzott mértékű erőbevetéssel a földre lökte. Utóbbi játékost is kiállította a játékvezető. A történtekről jelentést készített a találkozón jelenlévő játékvezetői ellenőr is. Sánta Zoltánt a DVKLSZ Fegyelmi Bizottsága 4 soron következő mérkőzéstől eltiltja, melyből három találkozót a 2023-as, egyet pedig a 2024-es szabdtéri bajnokság során kell letöltsön, tekintve, hogy csapatának már csak 3 bajnoki mérkőzése van az aktuális pontvadászatból. Győri Antalt a DVKLSZ Fegyelmi Bizottsága 5 soron következő mérkőzéstől eltiltja, melyből három találkozót a 2023-as, kettőt pedig a 2024-es szabdtéri bajnokság során kell letöltsön, tekintve, hogy csapatának már csak 3 bajnoki mérkőzése van az aktuális pontvadászatból. A játékosok határozat ellen, 8 napon belül fellebbezéssel élhet a DVKLSZ Elnökségénél fellebbezési díj egyidejű befizetésével.

Debrecen, 2023.09.22.

DVKLSZ Fegyelmi Bizottság